Knie

 

 De kijkoperatie
 Artrose van de knie
 De knieprothese
 Correctie van de kniestand
 De voorste kruisband
 Joint care traject

De kijkoperatie

Als u een aandoening in uw knie heeft, kan de orthopedisch chirurg een kijkoperatie adviseren. Met deze ingreep kan de diagnose vaak beter worden gesteld. In sommige gevallen kan direct een ingreep volgen. In deze folder leest u over de mogelijkheden van een behandeling en wat deze voor u betekent.

Lees meer ArtroscopieArtrose van de knie

Bij artrose van de knie is er sprake van slijtage. Er zijn drie vormen die het kniegewricht kunnen aantasten. In deze folder leest u over de mogelijkheden van een behandeling en wat deze voor u betekent.

Lees meer Artrose van de knie
De knieprothese

Als u een beschadigde of versleten knie heeft, is lopen en lang staan vaak erg pijnlijk. In een vergevorderd stadium treedt verstijving op. Als de last voor u te groot wordt, kan de orthopedisch chirurg een knieprothese adviseren. In deze folder leest u over de mogelijkheden van een behandeling en wat deze voor u betekent.

Lees meer KnieprotheseCorrectie van de kniestand

Door slijtage (artrose) kan een afwijkende stand van uw knie ontstaan. Dit kan heel pijnlijk zijn. De orthopedisch chirurg kan u adviseren om de kniestand te corrigeren. In deze folder leest u over de mogelijkheden van een behandeling en wat deze voor u betekent.

Lees meer Correctie van de kniestandDe voorste kruisband

Tijdens sporten of een ongelukkige beweging kan de voorste kruisband scheuren. Uw orthopedisch chirurg zal in veel gevallen adviseren de voorste kruisband te vervangen. In deze folder leest u over de mogelijkheden van een behandeling en wat deze voor u betekent.

Lees meer Voorste kruisband reconstructieDe halve knie prothese

Naast het plaatsen van een totale knie prothese is het ook mogelijk om maar een gedeelte van het knie gewricht te vervangen. Dit is echter alleen mogelijk indien het knie gewricht gedeeltelijk versleten is, dit wil zeggen alleen de binnenzijde of de buitenzijde van de knie. in onderstaande animatie krijgt u informatie over het plaatsen van een halve knie prothese.

 

 Joint care traject

Voordat u zich aan uw knie laat opereren, is het belangrijk dat u weet waarom een operatie nodig is, wat de operatie inhoudt en hoe het herstel na de operatie zal verlopen.
De orthopedisch chirurg heeft met u besproken dat een operatie nodig is. Een goede voorbereiding en goede voorlichting zal zeker bijdragen aan een spoedig herstel.Het groepsrevalidatie project ‘Joint Care®’ is bedoeld om u hierbij zo goed mogelijk te ondersteunen.

Lees meer Joint care traject knie