Orthopedie in Laurentius

maatschap orthopedie roermond

In het Laurentius Ziekenhuis zijn vijf orthopedisch chirurgen werkzaam. Ze beoefenen de orthopedie en traumatologie in de volle omvang en hebben ieder een eigen aandachtsgebied. Ze overleggen regelmatig met de orthopedisch schoenmaker en instrumentmaker en werken nauw samen met de fysiotherapeuten en de gipsmeesters.

In Laurentius worden alle mannen en vrouwen die ouder zijn dan 50 jaar, en die zich melden op de Spoedeisende Hulp met een botbreuk gescreend op osteoporose (botontkalking). Ze krijgen een vragenformulier mee naar huis. Tijdens de controle op de gipskamer neemt de orthopeed de vragenlijst met hen door en beoordeelt het risico op osteoporose. Als het nodig is, wordt de patiënt doorverwezen voor een dexascan (botdichtheidsmeting). Afhankelijk van de bevindingen wordt een behandelplan opgesteld, dat kan bestaan uit medicatie, bewegingsadvies en advies aangaande de leefstijl.

Het Laurentius Ziekenhuis heeft ook het Joint Care® programma voor de heup- en kniepatiënt geïmplementeerd. Het doel van dit programma is om de kwaliteit van de zorgverlening voor de totale heup- en kniepatiënt te verbeteren.  

Link site LZR

Link Verpleegafdeling A2 Orthopedie