Schouder

 Kijkoperatie van de schouder
 Artrose in de schouder
 De stijve schouder (frozen shoulder)
 
 
 

Kijkoperatie van de schouder
    

Uw behandelend arts heeft u geadviseerd om uw schouderklachten operatief te behandelen met behulp van een kijkoperatie (arthroscopie). Uw klachten ontstaan door inklemming van een pees (supraspinatuspees) tussen de kop van de bovenarm en het dak van de schouder (het acromion).

Lees meer Arthroscopische subacromiale decompressie van de schouder (Neerplastiek)Artrose in de schouder

Bij schouderartrose is er sprake van slijtage in het schoudergewricht. Pijn in de schouder, voortdurend aanwezig of alleen als u uw arm wilt bewegen, kan wijzen op artrose. Bijkomende klachten kunnen zijn dat uw schouder ’s nachts pijn doet, dat uw schouder kraakt bij beweging en dat u uw arm niet meer zo goed kunt gebruiken.
Deze folder geeft u meer informatie over de aandoening en de behandelmogelijkheden.

Lees meer SchouderartroseDe stijve schouder (frozen shoulder)

De stijve schouder of ’frozen shoulder’ (capsulitis adhaesiva) is een aandoening waarbij het gewrichts- kapsel is verdikt en verschrompeld (zie afbeelding ommezijde). Dit resulteert in een pijnlijke, stijve schouder met een (zeer) beperkte beweeglijkheid. Meestal herstelt de aandoening, hoewel dat soms lang kan duren. Deze folder geeft u meer informatie over de aandoening en de behandelmogelijkheden.

Lees meer De stijve schouder (frozen shoulder)